top of page

Portal för din förbrukning

Debitering varierar beroende om du är hyresgäst eller företagskund

Hur funkar individuell mätning?

Lägre energiförbrukning är viktigt för miljön. Med individuell mätning (IMD) kan du själv påverka och minska din hyra genom att spara vatten och el. Det är också mer rättvist att varje hyresgäst betalar för sin egen förbrukning, istället för att betala samma som alla andra. Om du kan se hur mycket vatten du använder, kommer du troligen också vara beredd att spara mer!

Hur betalar jag för vatten och el?

Hyran för lägenheten betalar du i förskott varje månad, men kostnaderna för vatten och el betalar du i efterskott med två månaders fördröjning. Det betyder exempelvis att din förbrukning under maj syns på hyran i juli. Vissa lägenheter har IMD på bara vatten och vissa på både el och vatten.

Vad är IMD?

Individuell mätning (IMD) innebär att du betalar för precis det du förbrukar, det vill säga för den mängd el och vatten du använder på en månad. Det är ett smart sätt att få kontroll på dina kostnader och samtidigt kunna spara på el och vatten. De som har IMD har en lägre grundhyra än lägenheter utan IMD, på hyran adderas sedan summan av det du förbrukat. Förbrukar du lite får du också en lägre hyra. Smart va!

Vad får jag betala?

Aktuella kostnader för 2024 är:

  • IMD driftavtal och app 150 kr/månad

  • El: 2,62 kr/kWh

  • Kallvatten: Schablonkostnad efter kostnadsexempel

  • Varmvatten: 120,50 kr/m³

I ovanstående priser är alla fasta och rörliga avgifter och skatter inräknade.

Kostnadsxempel

Tabellerna nedan visar exempel på förbrukning och kostnad för en månad avseende vatten och el. Observera att detta endast är en genomsnittlig beräkning som baseras på våra hyresgästers månadsförbrukning. Din kostnad beror på din förbrukning.

Kall- och varmvatten

El

Skärmklipp.PNG
Skärmklipp el.PNG
bottom of page